ΜΕΝΟΥ

Pages

Βοηθός Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής



Αναλογίες / Αντιστοιχίες

Γραμμάρια / 1 Κουταλάκι του γλυκού
  • Αλάτι = 4,5 γρ.
  • Μπέικιν πάουντερ = 4 γρ.
  • Σόδα = 5 γρ.
  • Χυμός λεμονιού = 5 γρ.
 
Γραμμάρια / 1 Ποτήρι του νερού.
  • Αλεύρι = 160 γρ.
  • Ελαιόλαδο = 220 γρ.
  • Ζάχαρη = 240 γρ.
  • Μέλι = 440 γρ.
  • Ρύζι = 230 γρ.
 
Γραμμάρια / 100 ml υγρό.
  • Βαλσάμικο = 120 γρ.
  • Γάλα = 100 γρ.
  • Ελαιόλαδο = 75 γρ.
  • Κρέμα γάλακτος = 130 γρ.
  • Νερό = 100 γρ.
  • Ντεμί γλας = 95 γρ.   

Γραμμάρια / 1 κουταλιά της σούπας.
  • Αλάτι = 15 γρ.
  • Αλέυρι = 16 γρ.
  • Βούτυρο = 15 γρ.
  • Γάλα = 15 γρ.
  • Ελαιόλαδο = 10 γρ.
  • Ζάχαρη = 16 γρ.
  • Κακάο = 7 γρ.
  • Μαϊντανός ξερός = 4 γρ.
  • Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος 6 γρ.
  • Μέλι = 25 γρ.
  • Μουστάρδα = 15 γρ.
  • Νερό = 16 γρ.
  • Πελτέ ντομάτας = 15 γρ.
  • Σουσάμι = 10 γρ.
  • Φρυγανιά τριμμένη = 6 γρ.   

~ ¤ ~

  • 1 ασπράδι= 30γρ.
  • 1 κρόκος= 20γρ.
  • 1 κούπα αλεύρι= 125γρ.
  • 1 κούπα (κρυσταλλική) ζάχαρη= 225γρ.
  • 1 κούπα άχνη ζάχαρη= 160γρ.
  • 1 κούπα νερό= 240γρ.
  • 1 κούπα γάλα= 240γρ.
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος= 225γρ. 
  • 1 κούπα βούτυρο= 225γρ.
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο= 15γρ.
  • 1 κούπα κακάο= 100γρ.
  • 1 κούπα μέλι= 350γρ.
  • 1 κούπα αμυγδαλόψιχα= 185γρ. 
  • 1 κούπα γιαούρτι= 225γρ.
  • 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά= 100γρ.
  • 1 κούπα χτυπημένη κρέμα γάλακτος 35% (σαντιγί)= 125γρ.
  • 1 κούπα λάδι= 220γρ.
  • 1 κούπα ρύζι= 225γρ.
  • 1 κούπα σιμιγδάλι= 170γρ.
  • 1 κούπα τριμμένο τυρί= 110γρ.

~ ¤ ~


ΜΑΓΙΑ: 
Σε 500γρ. αλεύρι συνήθως χρησιμοποιούμε 15γρ. φρέσκια μαγιά = 1 κ.σ. ξερή μαγιά.

~ ¤ ~
 
  
Θερμοκρασίες Φούρνου
Ηλεκτρικός φούρνος
Αέρας
Γκάζι
Κρύος
110-130°C
90-110°C
Ό - ½
Πολύ χαμηλός
140°C
120° C
1
Χαμηλός
150°C
130°C
2
Μέτριος
160-180°C
140-160°C
3-4
Μέτρια ζεστός
190-200°C
170-180°C
5-6
Ζεστός
220-230°C
200-210°C
7-8
Καυτός
240° C
220° C
9


  ~ ¤ ~


Θερμοκρασία για μαρμελάδες
104°C
Το σιρόπι καραμελώνει στους
160°C


  ~ ¤ ~


Φλιτζάνια
ml
κ.σ
κ.γ

15
1
3
1/8
30
2
6
1/4
60
4
12
1/2
120
8
24
1
240


4
920




~ ¤ ~



Λιώσιμο σε μπεν μαρ
Κατέβασμα θερμοκρασίας
Ανέβασμα θερμοκρασίας-Στρώσιμο
Σοκολάτα κουβερτούρα υγείας
45°-50° C
27°-28°C
31°-32°C
Σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
45°-50°C
27°C
29°-30°C
Σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
40°-43°C
27°C
28°-29°C
Χρωματιστές σοκολάτες
40°-43°C
27°C
28°-29°C



 ~ ¤ ~


Πηγή - pastrychef.gr , dinanikolaou.gr