menu22

Μπιφτέκια με 2 σάλτσες

Φανταστικά μπιφτέκια που θα ξετρελάνουν μι8κρούς και μεγάλους μς την υπογραφή του Βαγγέλη Δρίσκα.





Συνταγή : Βαγγέλης Δρήσκας.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 1 ώρα, Ψήσιμο 1 ώρα περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό Μοσχαρίσιος κιμάς (ανάμεικτος 500 γρ. κιλότο και 500 γρ. σπάλα)
  • 2 Αυγά
  • 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 4 κ.σ.Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 3 κ.σ.Μουστάρδα με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 5 φέτες ψωμί τριμμένο
  • 1 κ.σ.Ρίγανη ΜΠΑΧΑΡ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης SANITAS

Για τις συνοδευτικές σάλτσες
  • 250 γρ. Μαγιονέζα
  • 4 κ.σ. Μουστάρδα με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 4 κ.σ.Πατέ λιαστής ντομάτας AMVROSIA GOURMET
Για τις συνοδευτικές ψητές πατάτες
  • 1 κιλό Πατάτες
  • 1 βάζο Πικάντικη σάλτσα ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Όλα σε 1
  • Ελαιόλαδο


Εκτέλεση
  • Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
  • Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τον πολτό σκόρδου, το τριμμένο ψωμί, τα αυγά, τον μαϊντανό, την μουστάρδα και την ρίγανη.
  • Αλατοπιπερώστε το μείγμα και ζυμώστε το.
  • Αφήστε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο για να δέσουν οι γεύσεις για 1 ώρα τουλάχιστον πριν πλάσετε τα μπιφτέκια.
  • Αλείψτε τα χέρια σας με ελαιόλαδο και πλάστε τα μπιφτέκια.
  • Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄ ή ψήστε τα σε αντικολλητική σχάρα στην εστία.

Για τις πατάτες
  • Καθαρίστε τες, κόψτε τες σε μικρότερα κομμάτια, βάλτε τες στο ταψί, περιχύστε τες με την πικάντικη σάλτσα και λίγο ελαιόλαδο, αλατίστε και ψήστε στους 180°C για 1 ώρα.

Για τις συνοδευτικές σάλτσες
  • Ανακατέψτε την μισή ποσότητα της μαγιονέζας με την μουστάρδα με μέλι και την υπόλοιπη ποσότητα με το πατέ λιαστής ντομάτας.

  • Σερβίρετε τα μπιφτέκια με τις πατάτες φούρνου και με τις δύο σάλτσες.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου