menu22

Κροκ μεσιέ (Ανοιχτά σάντουιτς φούρνου με μπεσαμέλ)

Μοναδικά σάντουιτς που θα ξετρελάνουν τους φίλους σας.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 8 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 8 φέτες ψωμί
  • 200 γρ. βραστή γαλοπούλα σε φέτες ΥΦΑΝΤΗΣ
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
  • ½ λίτρο γάλα
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
  • Αλάτι

Για το ντρέσινγκ
  • 4 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. απαλή μουστάρδα KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Λίγες σταγόνες γούστερ σος
  • Αντικολλητικό χαρτί SANITAS

Εκτέλεση
Ετοιμάστε την μπεσαμέλ
  • Βάλτε το βούτυρο με το αλεύρι στην κατσαρόλα, αφήστε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο, ρίξτε το γάλα, ανακατέψτε μέχρι να πήξει, προσθέστε το αυγό και το ρεγκάτο, αλατίστε και ανακατέψτε.

Για την συναρμολόγηση
  • Αλείψτε τις φέτες του ψωμιού με το ντρέσσιγκ, μοιράστε τις φετες της γαλοπούλας και του έμενταλ, και σκεπάστε με 1-2 κουταλιές μπεσαμέλ.
  • Πασπαλίστε με παρμεζάνα και ψήστε στους 200ο C για 8 – 10 λεπτά.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου