menu22

Κοτόπουλο γιακιτόρι

Φανταστικά φιλετάκια κοτόπουλου που θ α ξετρελάνουν τους καλεσμένους σας.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 800 γ.ρ. φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλου
  • 200ml Μιρίν
  • 10 ml σόγια σος
  • 125 ml σάκε
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.γ. πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 2 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης SANITAS

Εκτέλεση
  • Ετοιμάστε την μαρινάδα: Βάλτε στην κατσαρόλα το μιρίν, τη σόγια σος, το σάκε, την μαύρη ζάχαρη, τον πολτό σκόρδου και βράστε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει η μισή από την αρχική ποσότητα. Αφού κρυώσει το μείγμα, μαρινάρετε με αυτό τα φιλετάκια του κοτόπουλου.
  • Περάστε τα σε καλαμάκια και ψήστε τα στο τεπανγιάκι. Κατά την διάρκεια του ψησίματος, αλείψτε τα με την μαρινάδα αρκετές φορές.
  • Βάλτε την μαρινάδα που περίσσεψε σε μία μικρή κατσαρόλα και βράστε την για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει.
  • Όταν ψηθούν τα σουβλάκια του κοτόπουλου, πασπαλίστε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνοδέψτε με την σάλτσα που φτιάξατε με την μαρινάδα.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου