menu22

Μπιφτέκια γαλοπούλας με σάλτσα αβοκάντο

Μπιφτέκια γαλοπούλας για αυτούς που προσέχουν τη σιλουέτα τους και όχι μόνο.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 800 γρ. κιμάς γαλοπούλας
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.γ. πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 1 κ.σ.κύμινο ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κ.σ. κόλιαντρο ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. ψωμί τριμμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Κρέμα βαλσαμικού BBQ KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης SANITAS

Για την σάλτσα αβοκάντο
  • 1 αβοκάντο
  • 4 φέτες ανανάς
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • ½ ματσάκι κόλιαντρος
  • Χυμός και ξύσμα από 2 λάιμ
  • 1 κ.γ. πουλ πιπέρ ΜΠΑΧΑΡ
  • Βρασμένο καστανό ρύζι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε λίγο ελαιόλαδο και αφήστε τα να κρυώσουν.
  • Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, και ρίξτε τα κρεμμύδια, τον πολτό σκόρδου , το κύμινο, τον κόλιαντρο, τα αυγά, το ψωμί και λίγο ελαιόλαδο.
  • Αλατοπιπερώστε και ζυμώστε το μείγμα.
  • Πλάστε τα μπιφτέκια, ψήστε τα σε αντικολλητική σχάρα και αλείψτε τα με την κρέμα βαλσαμικού.

Για την σάλτσα ανανά
  • Ψιλοκόψτε το αβοκάντο, την πιπεριά, τον ανανά, το κρεμμύδι και τον κόλιαντρο.
  • Ανακατέψτε τα, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο, τον χυμό και ξύσμα λάιμ, το πουλ πιπέρ και λίγο ανθό αλατιού.
  • Σερβίρετε τα μπιφτέκια με την σάλτσα ανανά.

Συνοδέψτε προαιρετικά με καστανό ρύζι.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου