menu22

Ανάποδα μικρά κέικ με καραμελωμένες μπανάνες

Λαχταριστά κεκάκια για να ξετρελάνετε τους μικρούς και μεγάλους.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 400 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 125 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 100 γρ. καρύδια τριμμένα

Για τις καραμελωμένες μπανάνες
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 70 γρ. μέλι
  • 4 μπανάνες
  • Αντικολλητικό χαρτί SANITAS
  • Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Ετοιμάστε τις καραμελωμένες μπανάνες:
  • Βάλτε σε ένα τηγάνι το βούτυρο, την ζάχαρη και το μέλι και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σχηματιστεί παχύρευστη σάλτσα. Κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
  • Χτυπήστε στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο μαζί με τα 2 είδη ζάχαρης για αρκετά λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Ρίξτε στη συνέχεια ένα-ένα τα αυγά. Μετά ρίξτε την κρέμα γάλακτος, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την βανίλια. Στο τέλος προσθέστε το αλεύρι, τις σταγόνες σοκολάτας και τα καρύδια.
  • Στρώστε με αντικολλητικό χαρτί το εσωτερικό από 12 μικρές φόρμες για μάφινς. Μοιράστε την καραμέλα και μετά βάλτε τις μπανάνες με την σειρά.
  • Αδειάστε το μείγμα του κέικ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ο C για 30 λεπτά.
  • Όταν ψηθούν τα κέικ, αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρά, ξεφορμάρετε και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου