menu22

Βασική συνταγή ζύμης για βάση πίτσας

Τέσσερις διαφορετικές προτάσεις για να φτιάξετε ατομικές πίτσες που θα σας ξετρελάνουν.





Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : για 4 λεπτές βάσεις.
Απαιτούμενος Χρόνος :  ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά για βασική συνταγή ζύμης για βάση πίτσας
  • 500 γρ. σκληρό αλεύρι ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • ½ φακελάκι ξερή μαγιά 
  • 300 ml νερό.
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
4 προτάσεις
Υλικά για 1 βάση - Με λουκάνικα, μανιτάρια και γραβιέρα
  • 200 γρ. χωριάτικο λουκάνικο ΥΦΑΝΤΗΣ
  • 4 φέτες μπέικον γαλοπούλας ΥΦΑΝΤΗΣ
  • 5 κ.σ. μαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 250 γρ. μανιτάρια σοταρισμένα
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 1 ματσάκι τρυφερή ρόκα για το σερβίρισμα 

Υλικά για 1 βάση - Με γαρίδες, μοτσαρέλα και κολοκυθάκια
  • 5 κ.σ μαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 4 κολοκυθάκια κομμένα κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα 
  • 3 κ.σ. βασιλικός σε λάδι AMVROSIA GOURMET
  • 10 γαρίδες
  • 2 κ.γ. πιπέρι εσπελέτ ΜΠΑΧΑΡ

Υλικά για 1 βάση - Με τόνο, παρμεζάνα και ελιές
  • 3 κ.γ. πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 8 κ.σ.τριμμένη παρμεζάνα
  • 300 γρ. τόνος σε λάδι
  • 2 κ.σ. ελιές σε ροδέλες
  • Ελαιόλαδο
  • 12 πολύχρωμα ντοματίνια
  • Φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα

Υλικά για 1 βάση - Πίτσα με πατάτες & καραμελωμένα κρεμμύδι
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες, σοταρισμένες ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο
  • 5 κ.σ. καραμελωμένα κρεμμύδια
  • 100γρ. Βlue cheese ή γκοργκοντζόλα
  • 2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Εκτέλεση
  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώστε για 7 – 8 λεπτά ή στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Πλάστε την ζύμη σε μία μπάλα, αλείψτε με ελαιόλαδο και αφήστε την να ξεκουραστεί για 1 ½ ώρα τουλάχιστον. Χωρίστε την ζύμη σε 4 μέρη, ζυμώστε τα και πλάστε τα σε μπάλες. Αλείψτε κάθε μέρος ζύμης με ελαιόλαδο και αφήστε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά. Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα φύλλο με διάμετρο 25 εκατοστά και αλείψτε την επιφάνεια κάθε φύλλου με ελαιόλαδο.

(Η ποσότητα της ζύμης είναι αρκετή για 4 λεπτές ή 2 πιο χοντρές βάσεις πίτσας με διάμετρο 25 εκατοστών περίπου). Απλώστε τα υλικά της αρεσκείας σας και ψήστε στους 230ο C για 12 λεπτά.


Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου