menu22

Κροκέτες με λουκάνικα και τυριά

Φανταστικές κροκέτες από τον Βαγγέλη Δρίσκα.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 24 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. Χωριάτικα λουκάνικα ΥΦΑΝΤΗΣ
  • 200 γρ. Τσένταρ
  • 200 γρ. Γραβιέρα
  • 2 Αυγά
  • 2 Ασπράδια
  • 150 γρ. Αλεύρι για κάθε χρήση
  • 10 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
  • 1 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Αντικολλητικό χαρτί και γάντια νιτριλίου μίας χρήσης SANITAS
  • Κρέμα βαλσαμικού bbq KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • Κρέμα βαλσαμικού chili KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • Μουστάρδα με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • Ποικιλία από σαλατικά και τορτίγιες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Πολτοποιήστε στον πολυκόπτη τα λουκάνικα.
  • Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε τα τριμμένα τυριά, τα αυγά, το αλεύρι και τον πολτό σκόρδου.
  • Ζυμώστε το μείγμα και πλάστε το σε μικρές κροκέτες.
  • Περάστε τες πρώτα από τα ασπράδια (ελαφρά χτυπημένα) και μετά από τα ψίχουλα και βάλτε τες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στον αέρα στους 180ο C για 35 λεπτά περίπου.
  • Σερβίρετε με τα δύο είδη κρέμας βαλσαμικού, με την μουστάρδα, τις τορτίγιες και τα σαλατικά.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου