menu22

Γιουβέτσι με μοσχαράκι και λιαστές ντομάτες

Μία κλασική που θα σας ξετρελάνει.







Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 πακέτο (500γρ.) κριθαράκι.
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (κιλότο, ελιά ή ποντίκι)
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 2 κλωναράκια σέλερι
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 1 βάζο μαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 10 λιαστές ντομάτες σε λάδι
  • 2 κ.γ. ανάμεικτα μυρωδικά (βασιλικός, θυμάρι, δεντρολίβανο)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
  • Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι.
  • Κόψτε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια.
  • Στραγγίστε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι τους και ψιλοκόψτε τις.
  • Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τα λαχανικά.
  • Αφήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και ρίξτε το κρέας, συνεχίστε το σοτάρισμα και σβήστε με το κρασί.
  • Όταν ροδίσουν, προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώστε.
  • Συμπληρώστε μισό λίτρο νερό και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ ώρα περίπου με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
  • Αδειάστε το σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος και προσθέστε 1.5 λίτρο βραστό νερό και ρίξτε το κριθαράκι.
  • Βάλτε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C και ψήστε το για 20 λεπτά.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου