menu22

Αφράτα τυροπιτάκια κουρού


Μοναδικά τυροπιτάκια για να ξετρελάνετε μικρούς και μεγάλους.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄ περίπου, Ψήσιμο 15΄- 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 350 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Για τη γέμιση
  • 100 γρ. φέτα
  • 10 γρ. μανούρι
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 1 αυγό για την επιφάνεια
  • 2 κ.σ. μαυροκούκι για την επιφάνεια
  • Αντικολλητικό χαρτί και γάντια νιτριλίου μίας χρήσης SANITAS

Εκτέλεση
  • Βάλτε στον κάδο του πολυκόπτη το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, την τριμμένη γραβιέρα, το γιαούρτι και ζυμώστε το μείγμα για λίγα λεπτά.
  • Αν κολλάει στον κάδο, προσθέστε λίγο αλεύρι.
  • Ανοίξτε την ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο με πάχος 2 εκατοστά περίπου και κόψτε την σε δίσκους με ένα κουπ-πατ.
  • Βάλτε λίγο από το μείγμα των τυριών στο κέντρο κάθε δίσκου και διπλώστε στην μέση, πιέζοντας τις άκρες της ζύμης για να κολλήσουν.
  • Βάλτε τις τυρόπιτες σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Χτυπήστε το αυγό με 1 κουταλιά νερό και αλείψτε με αυτό τις τυρόπιτες.
  • Πασπαλίστε τες με το μαυροκούκι.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 – 20 λεπτά περίπου.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου