menu22

Ντοματοκεφτέδες με γαρίδες

Λαχταριστοί ντοματοκεφτέδες για ένα μοναδικό συνοδευτικό.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος :  ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 300 γρ. ντομάτες
  • 250 γρ. ψίχα γαρίδας ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. ξερό δυόσμο
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 200 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
  • Αλάτι
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης SANITAS
  • Δοχείο τροφίμων SANITAS

Για την αρωματική σκορδαλιά
  • 2 μεγάλες βρασμένες πατάτες
  • 5 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκος δυόσμος
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Εκτέλεση
  • Ψιλοκόψτε τις ντομάτες, ανακατέψτε τις με το κρεμμύδι, τον ξερό και φρέσκο δυόσμο, αλατίστε τις και αφήστε τις στο σουρωτήρι για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο.
  • Βάλτε το μείγμα με τις στραγγισμένες ντομάτες σε ένα μπολ, προσθέστε τον πελτέ, το μπέικιν, το αλεύρι, τις γαρίδες και ανακατέψτε.
  • Ρίξτε με το κουτάλι μικρές ποσότητες από τον χυλό σε καυτό λάδι και τηγανίστε τους ντοματοκεφτέδες μέχρι να πάρουν χρώμα.

Για την αρωματική σκορδαλιά
  • Πολτοποιήστε τις πατάτες με τον πολτό σκόρδου, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, τον φρέσκο δυόσμο και λίγο ανθό αλατιού.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου