menu22

Σοκολατένια γιαουρτόπιτα με σιμιγδάλι

Λαχταριστή γιαουρτόπιτα που θα σας ξετρελάνει.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες :  Για 1 φόρμα 24 εκ.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 400 γρ .Σιμιγδάλι ψιλό ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • 100 γρ. Τριμμένη αμυγδαλόψιχα
  • 2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. Ζάχαρη
  • 350 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι
  • 4 Αυγά
  • 150 γρ. Βούτυρο λιωμένο
  • Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. Κακάο
Για το σιρόπι:
  • 1 λιτρο Νερό
  • 400 γρ. Ζάχαρη
  • 1 Πορτοκάλι
  • 55 ml. Εσπρέσο λούνγκο Envivo Lungo NESPRESSO
Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 200 γρ. Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 100 ml Κρέμα γάλακτος
  • 55 ml Εσπρέσο λούνγκο Envivo Lungo NESPRESSO
  • Συνοδέψτε με εσπρέσο Envivo Lungo NESPRESSO


Εκτέλεση
  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα αυγά ελαφρά χτυπημένα με το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το κακάο, και προσθέστε την ζάχαρη, την αμυγδαλόψιχα, το μπέικιν πάουντερ και το σιμιγδάλι.
  • Αδειάστε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 24 εκ.
  • Ψήστε στους 175ο C για 50 λεπτά.

Όσο ψήνεται η γιαουρτόπιτα, ετοιμάστε το σιρόπι:
  • Βάλτε στην κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη και το πορτοκάλι κομμένο στη μέση και βράστε τα για 5 λεπτά.
  • Ρίξτε τον εσπρέσο και ανακατέψτε.
  • Περιχύστε την γιαουρτόπιτα με το σιρόπι μόλις την βγάλετε από τον φούρνο.
  • Αφήστε τη να απορροφήσει το σιρόπι πριν τη ξεφορμάρετε.

Για το γλάσο σοκολάτας:
  • Βάλτε σε μία μικρή κατσαρόλα την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και αφήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Ρίξτε τον εσπρέσο, ανακατέψτε και όταν κρυώσει ελαφρά, ρίξτε το στην επιφάνεια της γιαουρτόπιτας.
  • Συνοδέψτε με καφέ εσπρέσο Envivo Lungo NESPRESSO

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου