menu22

Κοπανάκια κοτόπουλου με μουστάρδα και ουίσκι

Λαχταριστή πρόταση από τον Βαγγέλη Δρίσκα για το μεσημεριανό σας τραπέζι.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 πακέτα Κοπανάκια κοτόπουλου ΟΡΕΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΝΔΟΣ
  • 4 κ.σ.Πικάντικη μουστάρδα KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • Χυμός από 2 πορτοκάλια
  • 2 κ.σ. Μέλι
  • 100 ml. Ουίσκι
  • 2 κ.σ. Καστανή ζάχαρη
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Φρέσκια ρίγανη
  • 300 γρ. Μακρύκοκο ρύζι
  • 3 κ.σ. Αρωματική Σάλτσα ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Εκτέλεση
  • Βάλτε σε μία κατσαρόλα την μουστάρδα, τον χυμό πορτοκαλιών, το μέλι, το ουίσκι και την καστανή ζάχαρη.
  • Αφήστε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά για να ζεσταθεί το μείγμα έτσι ώστε να ανακατευτούν τα υλικά.
  • Βάλτε τα μπουτάκια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και περιχύστε τα με την σάλτσα.
  • Αλατίστε και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 35 λεπτά.
  • Γυρίστε τα όσο ψήνονται για να γλασάρουν από όλες τις πλευρές.
  • Σερβίρετε με φρέσκια ρίγανη και συνοδέψτε με ρύζι με αρωματική σάλτσα.
Για το ρύζι:
  • Βράστε το σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά, στραγγίστε και ανακατέψτε το με την αρωματική σάλτσα.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου