menu22

Ιταλικό κοτόπουλο στον φούρνο

Λαχταριστό κοτόπουλο που θα σας ξετρελάνει.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4 Μπούτια κοτόπουλου ΟΡΕΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΝΔΟΣ
  • 1 κιλό Ψίχα κίτρινης κολοκύθας
  • Κρέμα βαλσαμικού με λεμόνι και πορτοκάλι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 2 ξερά κρεμμύδια Κομμένα σε λεπτές φέτες 
  • 500 γρ. Τοματίνια LUCIA’S FARM
  • 500 γρ. Μοτσαρελάκια
  • 4 κ.γ. Πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλουμινόχαρτο & αντικολλητικό χαρτί 2 σε 1 SANITAS
  • Φρέσκος βασιλικός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Αλείψτε το κοτόπουλο με τον πολτό σκόρδου, την κρέμα βαλσαμικού και πασπαλίστε με τον ανθό αλατιού.
  • Βάλτε τα σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος ή ταψί.
  • Βάλτε μαζί την ψίχα της κολοκύθας κομμένη σε μικρότερα κομμάτια, τα κρεμμύδια και τα τοματίνια ολόκληρα.
  • Ραντίστε με ελαιόλαδο και καλύψτε το σκεύος με το αντικολλητικό χαρτί & αλουμινόχαρτο 2 σε 1.
  • Ψήστε στους 180ο C για 1 ώρα.
  • Ξεσκεπάστε και βάλτε τα μοτσαρελάκια.
  • Ψήστε για 15 λεπτά ακόμη.
  • Σερβίρετε με φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου