menu22

Ζουμερά φιλετάκια κοτόπουλου μπάρμπεκιου

Ζουμερά φιλετάκια κοτόπουλου μπάρμπεκιου που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.





Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 παέτο Φιλέτο στήθος κοτόπουλου ΟΡΕΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΝΔΟΣ
  • Κρέμα βαλσαμικού BBQ KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 4 κ.γ. πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες με άρωμα bbq ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 1 Κρεμμύδι 
  • 4 Κόκκινες πιπεριές
  • 4 Κολοκυθάκια
  • 1 κ.σ. κάπαρη AMVROSIA GOURMET
  • Ελαιόλαδο
  • Βιολογικό βαλσαμικό ξίδι με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • Μεμβράνη τροφίμων SANITAS
  • Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης SANITAS
  • Φρέσκα μυρωδικά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Κόψτε κάθε φιλέτο κοτόπουλου οριζόντια σε φέτες.
  • Βάλτε σε ένα σκεύος τα φιλέτα του κοτόπουλου, περιχύστε τα με 4-5 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού μπάρμπεκιου, 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, τον πολτό σκόρδου και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • Σκεπάστε με την μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τα να μαριναριστούν για 3-4 ώρες στο ψυγείο.
  • Ψήστε τα σε αντικολλητική σχάρα.
  • Για τα συνοδευτικά λαχανικά, κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια και ψήστε τα σε αντικολλητική σχάρα ραντίζοντας τα με λίγο ελαιόλαδο.
  • Αλατίστε τα φιλετάκια του κοτόπουλου με τον ανθό αλατιού με άρωμα bbq όταν ψηθούν.
  • Ετοιμάστε βινεγκρέτ με 6 κουταλιές ελαιόλαδο, 3 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι με μέλι, την κάπαρη, λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού και φρέσκιας ρίγανης στον πολυκόπτη και ρίξτε την στα λαχανικά.
  • Γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου