menu22

Χειροποίητες παπαρδέλες με λουκάνικο και σάλτσα πιπεριάς


Καταπληκτική συνταγή ζυμαρικών που θα σας ξετρελάνει.







Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τις παπαρδέλες:
  • 300 γρ. Κίτρινο αλεύρι από σκληρό σιτάρι ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • 3 Αβγά
  • Μεμβράνη τροφίμων SANITAS
Για τη σάλτσα:
  • 2 Χωριάτικα λουκάνικα με πράσο ΥΦΑΝΤΗΣ
  • 1 βάζο Πατέ πιπεριάς AMVROSIA GOURMET
  • 2 Μελιτζάνες
  • 1 κ.σ. Μπούκοβο ΜΠΑΧΑΡ
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση
  • Ετοιμάστε τις παπαρδέλες:
  • Βάλτε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και τα αυγά, και ζυμώστε το μείγμα για 2-3 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί βελούδινη και απαλή ζύμη που ξεκολλάει από τα χέρια.
  • (Μπορεί να χρειαστεί ελάχιστο νερό ή λίγο αλεύρι ανάλογα με τον τύπο αλευριού και το μέγεθος των αυγών).
  • Τυλίξτε την ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε την σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 30 λεπτά.
  • Χωρίστε την σε 4 μέρη και ανοίξτε κάθε μέρος σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη ή ανοίξτε την σε φύλλο στο ειδικό μηχάνημα ξεκινώντας από το μεγαλύτερο πάχος φτάνοντας σταδιακά στο μικρότερο πάχος.
  • Πασπαλίστε τακτικά την ζύμη αλεύρι. Αφήστε το φύλλο να στεγνώσει ελαφρά (για λίγα λεπτά) και κόψτε το με το χέρι σε φαρδιές λωρίδες.

Για τη σάλτσα:
  • Ψιλοκόψτε τις μελιτζάνες και τηγανίστε τες σε λίγο ελαιόλαδο.
  • Στραγγίστε και πετάξτε το λάδι.
  • Στο ίδιο τηγάνι βάλτε τα λουκάνικα κομμένα σε λεπτές φέτες και σοτάρετε τα σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.
  • Προσθέστε τις μελιτζάνες, το μπούκοβο και το πατέ πιπεριάς.
  • Ανακατέψτε, προσθέστε λίγη φρέσκια ρίγανη και αλατίστε ελαφρώς με ανθό αλατιού.
  • Βράστε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά, στραγγίστε τες, ανακατέψτε με την σάλτσα και σερβίρετε με φρέσκια ρίγανη.


Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου