menu22

Στριφτάρια πορτσίνι με μοσχαρίσιο κότσι

Λαχταριστή συνταγή που θα σας ξετρελάνει






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1 κιλό Μοσχαρίσιο κότσι “Το Κρεοπωλείο” ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΑΛΑΡΑΣ
  • 2 Ξερά κρεμμύδια
  • 2 κλωναράκια σέλερι
  • 2 Καρότα τριμμένα
  • 1 βάζο Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 1 πακέτο Στριφτάρια πορτσίνι DOLOPIA
  • 8 Λιαστές ντομάτες σε βαλσαμικό ξίδι AMVROSIA GOURMET
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Φρέσκος βασιλικός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Για το φαγητό χρησιμοποιήστε γάστρα ή κατσαρόλα που μπορεί να μπει στον φούρνο.
  • Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κρέας, γυρίστε το για να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
  • Προσθέστε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι.
  • Στραγγίστε τις λιαστές ντομάτες και ψιλοκόψτε τες.
  • Ρίξτε τες στο φαγητό, και συνεχίστε με την μαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας.
  • Προσθέστε μισό λίτρο νερό, σκεπάστε την γάστρα ή την κατσαρόλα και βάλτε την στον φούρνο.
  • Ψήστε για 2 ώρες στους 180ο C.
  • Ξεψαχνίστε μετά το κρέας και κρατήστε την σάλτσα του.
  • Βράστε τα στριφτάρια σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα.
  • Ανακατέψτε με το κρέας και την σάλτσα και σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου