menu22

Πατατόσουπα με μπέικον και τζίντζερ

Μοναδική πρόταση που η γεύση της θα σας ξετρελάνει.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. Κρεμμύδια
  • 1 κιλό Πατάτες LUCIA’S FARM
  • 2 λίτρα Ζωμό κρέατος ή λαχανικών
  • 100 γρ. Βούτυρο
  • 50 γρ. Μπέικον
  • 2 κ.γ. Κόλιαντρος ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 κ.γ. Τζίντζερ σκόνη ΜΠΑΧΑΡ
  • ½ κ.γ. Μοσχοκάρυδο ΜΠΑΧΑΡ 
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • ½ ματσάκι Μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • 2 κ.γ. Πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Για τις μπρουσκέτες:
  • 8 φέτες Χωριάτικο ζυμωτό ψωμί
  • 100 γρ. Τριμμένη παρμεζάνα
  • 4 κ.γ Πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Εκτέλεση
  • Καθαρίστε και ψιλοκόψτε κρεμμύδια και πατάτες.
  • Ψιλοκόψτε το μπέικον.
  • Σοτάρετε το μπέικον με το βούτυρο και ρίξτε τον πολτό σκόρδου, τα κρεμμύδια και τις πατάτες.
  • Προσθέστε τον ζωμό, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ και λίγο ανθό αλατιού.
  • Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά.
  • Πολτοποιείστε την σούπα με την ράβδο μπλέντερ.
  • Αλείψτε τις φέτες του ψωμιού με λίγο ελαιόλαδο τον πολτό σκόρδου και με την παρμεζάνα και ψήστε στους 180ο C για 10 λεπτά.
  • Σερβίρετε την σούπα με τον μαϊντανό, παρμεζάνα και συνοδέψτε με τις μπρουσκέτες.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου