menu22

Cheesecake με σπιτική μαρμελάδα ανανά

Φανταστικό γλυκό που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1 κουτί Μπισκότα βρώμης με cranberries ΒΙΟΛΑΝΤΑ
  • Φρέσκια μέντα για το σερβίρισμα
Για τη κρέμα:
  • 250 γρ. Κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ.Τυρί κρέμα 
  • 100 γρ. Ζάχαρη άχνη ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
Για την μαρμελάδα ανανά:
  • 500 γρ. Ψίχα ανανά
  • 200 γρ. Καστανή ζάχαρη ΟΡΙΕΝΤΑΛ ΜΠΑΧΑΡ
  • 3 κ.σ.Χυμός λεμονιού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ.Εσάνς βανίλιας ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 Σφηνάκια ρούμι

Εκτέλεση
  • Κόψτε την ψίχα ανανά σε μικρά κομμάτια.
  • Βάλτε την στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και την εσάνς βανίλιας και αφήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Προσθέστε το ρούμι και τον χυμό λεμονιού, και πολτοποιήστε με την ράβδο μπλέντερ.
  • Βάλτε την μαρμελάδα σε βάζο και διατηρήστε την για αρκετές ημέρες στο ψυγείο.
  • Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτη κρέμα.
  • Μοιράστε την κρέμα με ένα κορνέ στα μπισκότα και γαρνίρετε με την μαρμελάδα και φύλλα φρέσκια μέντας.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου