menu22

Σαγανάκι στο χαρτί με τυριά και παντζαροσαλάτα

Ένα πιάτο που δεν πρέπει να απουσιάζει από το τραπέζι σας.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 300 γρ. τυριά κομμένα σε κύβους (γλυκιά γραβιέρα, μανούρι, μαντσέγκο)
  • 1 βάζο παντζαροσαλάτα με κυδώνι και τζίντζερ DOLOPIA
  • Αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο 2 σε 1 SANITAS
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 50 γρ. καρύδια
  • Φρέσκα σαλατικά για το σερβίρισμα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Κόψτε την γραβιέρα, το μαντσέγκο, και το μανούρι σε μικρά κομμάτια.
  • Πάρτε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού & αλουμινόχαρτου 2 σε 1 και βάλτε την μισή ποσότητα από τα κομμένα τυριά, προσθέστε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, καρύδια ψιλοκομμένα και σκεπάστε με ένα ακόμη φύλλο αντικολλητικού χαρτιού & αλουμινόχαρτου 2 σε 1.
  • Διπλώστε τις άκρες σχηματίζοντας ένα πακέτο, για να μαγειρευτούν τα τυριά στον φούρνο, χωρίς να ξεραθούν.
  • Με τον ίδιο τρόπο, ετοιμάστε και ένα δεύτερο πακέτο με τα υπόλοιπα κομμένα τυριά και τα υπόλοιπα υλικά αντίστοιχα.
  • Βάλτε τα πακέτα σε ένα ταψί φούρνου και αφήστε τα στους 200ο για 12΄- 15΄.
  • Αφού ψηθούν, ανοίξτε προσεκτικά τα πακέτα και με μία σπάτουλα μεταφέρετε τα λιωμένα τυριά στα πιάτα.
  • Βάλτε κουταλιές από την παντζαροσαλάτα με κυδώνι και τζίντζερ, πασπαλίστε με καρυδόψιχα, γαρνίρετε με βαλεριάνα και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου