menu22

Μακαρονάκι φούρνου με ψητή γαλοπούλα και ντοματίνια

Μια συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.





Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. ζυμαρικά μικρού σχήματος
  • 200 γρ. ψητή γαλοπούλα με μυρωδικά χωρίς γλουτένη, FOUANTRE ΥΦΑΝΤΗΣ
  • 200 γρ. τριμμένο τσένταρ
  • 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 2 κ.σ.μουστάρδα με λιγότερο αλάτι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • Λίγο τριμμένο μασίς ΜΠΑΧΑΡ
  • 500 γρ. ντομάτες baby LUCIA’S FARM
  • 2 φέτες ψωμί τριμμένο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • 1 λίτρο γάλα
  • Λίγο μοσχοκάρυδο ή μασίς τριμμένο ΜΠΑΧΑΡ

Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη μπεσαμέλ
  • Βάλτε το βούτυρο με το αλεύρι στην κατσαρόλα, αφήστε τα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας, ρίξτε το γάλα, το μοσχοκάρυδο ή μασίς και αφήστε να μαγειρευτούν μέχρι να πήξει το μείγμα, προσθέστε την μουστάρδα και αλατοπιπερώστε.
 ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
  • Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και στραγγίστε τα.
  • Ψιλοκόψτε την ψητή γαλοπούλα με μυρωδικά.
  • Ρίξτε στην μπεσαμέλ τα τυριά, το μασίς, την γαλοπούλα και τις baby ντομάτες κομμένες στη μέση.
  • Ανακατέψτε το μείγμα με τα βρασμένα ζυμαρικά.
  • Αδειάστε το μείγμα των ζυμαρικών σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίστε την επιφάνεια με τα ψίχουλα.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 25 λεπτά.
  • Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.


Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου