menu22

Χοιρινό ρολό με πατέ σύκου και μαυροδάφνη

Μία ιδιαίτερη συνταγή για το γιορτινό σας τραπέζι.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 2 ρολά του κιλού χοιρινό (μπούτι ή λαιμός) «Το Κρεοπωλείον» ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΑΛΑΡΑΣ
  • 1 βαζάκι πατέ σύκου DOLOPIA
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 κ.γ. πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 500 ml μαυροδάφνη
  • 2 ξύλα κανέλας ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 φύλλα δάφνης ΜΠΑΧΑΡ
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι σπασμένο ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 κ.σ μέλι
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Εκτέλεση
  • Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια.
  • Βάλτε το κρέας και σοτάρετε το για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Ρίξτε την μαυροδάφνη, τον πολτό σκόρδου, το μπαχάρι, την κανέλα και τα φύλλα δάφνης.
  • Προσθέστε το μέλι, 500 ml νερό ή ζωμό κρέατος, αλατίστε και μαγειρέψτε σε γάστρα, στον φούρνο, στους 180ο C για 2 ώρες.
  • Όταν μαγειρευτεί το κρέας, βγάλτε το από την κατσαρόλα, στραγγίστε την σάλτσα που σχηματίστηκε και βάλτε την να βράσει σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
  • Προσθέστε το πατέ σύκου, ανακατέψτε και σερβίρετε με το κρέας.
  • Συνοδέψτε με πουρέ πατάτας και σελινόριζας.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου