menu22

Αρνάκι με ραδίκια και λεμονάτη σάλτσα

Μία φανταστική συνταγή που πρέπει όλοι να δοκιμάσετε, ειδικά στο Κυριακάτικο τραπέζι.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1 πακέτο ραδίκια ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ 
  • 3 πράσα
  • 2 κιλά αρνάκι «Το Κρεοπωλείον» ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΑΛΑΡΑΣ
  • 1 ματσάκι άνηθος
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 πατάτες
  • 3 καρότα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 125 ml. γάλα
  • 2 κ.σ. κορνφλάουρ
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Κόψτε το κρέας σε μερίδες.
  • Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Σοτάρετε τα σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε τα κομμάτια του κρέατος, τα καρότα και τις πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια.
  • Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Ρίξτε στη κατσαρόλα 1 λίτρο νερό, αλατίστε, και μαγειρέψτε το φαγητό για 30 λεπτά.
  • Ρίξτε μετά τα ραδίκια και τα μυρώνια και μαγειρέψτε για άλλα 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, διαλύστε το κορνφλάουρ στο γάλα, προσθέστε τους κρόκους, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο και ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα.
  • Ανακατέψτε, αφήστε λίγα λεπτά στην φωτιά και σβήστε στην εστία.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου