menu22

Αυγά με καβουρμά σε φωλιά πατάτας

Ένα εντυπωσιακό πιάτο απο τον Βαγγέλη Δρίσκα για το τραπέζι σας.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 300 γρ. Καβουρμάς ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • 4 Αυγά
  • 500 γρ. Τοματίνια LUCIA’S FARM
  • 500 γρ. Πατάτες
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκος βασιλικός 

Εκτέλεση
  • Τρίψτε τις πατάτες και χωρίς να τις ξεπλύνετε, πατήστε τες απαλά με τα χέρια σας για να βγάλουν την υγρασία τους.
  • Βάλτε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και όταν ζεσταθεί, ρίξτε τη μισή ποσότητα από τις πατάτες σχηματίζοντας μία μεγάλη κρέπα.
  • Τηγανίστε για λίγα λεπτά από την μία πλευρά και μετά, γυρίστε προσεκτικά την φωλιά για να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά.
  • Βγάλτε την προσεκτικά από το τηγάνι με μία τρυπητή κουτάλα και αφήστε την σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει από το λάδι της.
  • Με τον ίδιο τρόπο τηγανίστε και την υπόλοιπη ποσότητα.
  • Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες με τον πολτό σκόρδου και τα τοματίνια κομμένα στη μέση.
  • Προσθέστε τον καβουρμά κομμένο σε μικρά κομμάτια.
  • Μετά από 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, σπάστε τα αυγά και αφήστε τα να μαγειρευτούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  • Σερβίρετε το μαγειρεμένο μείγμα του καβουρμά στις φωλιές πατάτας και γαρνίρετε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα και φρέσκο βασιλικό.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου