menu22

Σούπα φακές με καραμελωμένα πράσα και καπνιστή πέστροφα

Μία μοναδική συνταγή που θα σας καταπλήξει.







Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 300 γρ. Φακές
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια 
  • 2 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 4 πράσα
  • 6 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ρόδι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 100 γρ. καπνιστή πέστροφα
  • 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κ.σ. τριμμένος μαραθόσπορος ΜΠΑΧΑΡ
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Εκτέλεση
  • Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια.
  • Βάλτε τις φακές και τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και προσθέστε 1 ½ λίτρο νερό και 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο.
  • Βράστε χωρίς να αλατίσετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
  • Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα, 2 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού ρόδι, τον πολτό σκόρδου, αλατίστε και συνεχίστε το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμη.
  • Καθαρίστε και κόψτε σε πολύ λεπτές φέτες τα πράσα.
  • Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τουλάχιστον για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ρίξτε μετά κουταλιές κρέμα βαλσαμικού και λίγο ανθό αλατιού.
  • Μοιράστε την σούπα στα πιάτα, μετά μοιράστε τα καραμελωμένα πράσα, γαρνίρετε με την καπνιστή πέστροφα και πασπαλίστε με τον μαραθόσπορο.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου