menu22

Βασιλόπιτα με μους λευκής σοκολάτας

Μία φανταστική Βασιλόπιτα για τις γιορτές.







Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες :  Για 1 φόρμα 24 εκ.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 250 γρ. φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • 5 αυγά
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 100 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
  • Αντικολλητικό χαρτί SANITAS

Για τη μους λευκής σοκολάτας
  • 300 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 600 ml κρέμα γάλακτος 
  • 3 φύλλα ζελατίνας
  • Χρωματιστά κουφετάκια και flakes ινδικής καρύδας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
  • Βάλτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη και χτυπήστε τα μέχρι να αφρατέψουν.
  • Ρίξτε τα αυγά ένα-ένα και μετά τα αμύγδαλα, την βανίλια και τέλος την φαρίνα.
  • Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα και αδειάστε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ αφού πρώτα στρώσετε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού.
  • Ψήστε την βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 50 λεπτά.
  • Όταν ψηθεί, βγάλτε την βασιλόπιτα από τον φούρνο και αφήστε την να κρυώσει.

Για τη μους λευκής σοκολάτας
  • Μουσκέψτε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό.
  • Βάλτε την μισή ποσότητα κρέμας γάλακτος να ζεσταθεί και διαλύστε τα μουσκεμένα και στραγγισμένα φύλλα της ζελατίνης.
  • Προσθέστε την λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατέψτε.
  • Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και προσθέστε την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί.
  • Ανακατέψτε και διατηρείστε τη μους στο ψυγείο.
  • Καλύψτε την βασιλόπιτα με τη μους και διακοσμήστε την ανάλογα με τις προτιμήσεις σας με flakes ινδικής καρύδας, χρωματιστά κουφετάκια ή ξηρούς καρπούς.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου