menu22

Χούμους με κοτόπουλο με πιπεριές

Μία μοναδική πρόταση από το Βαγγέλη Δρίσκα για το μεσημεριανό σας.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 400 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 3 χρωματιστές πιπεριές
  • 3 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 1 κ.γ. μπούκοβο ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κ.γ κύμινο ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • Ελαιόλαδο
  • 1 βάζο χούμους AMVROSIA GOURMET
  • Αραβικές πίτες
  • Αραβικές πίτες
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Εκτέλεση
  • Ψιλοκόψτε το φιλέτο του κοτόπουλου.
  • Κόψτε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες.
  • Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, προσθέστε μετά τα φιλέτα του κοτόπουλου και τον πολτό σκόρδου.
  • Αλατίστε, προσθέστε το μπούκοβο, το κύμινο και αφήστε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά.
  • Ρίξτε μετά τον χυμό λεμονιού και κατεβάστε από την εστία.
  • Κόψτε τις αραβικές πίτες σε μικρότερα κομμάτια και ψήστε τες στους 180ο C για 10 λεπτά.
  • Απλώστε το χούμους σε ένα πιάτο, βάλτε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και τις πίτες, πασπαλίστε με το κουκουνάρι και σερβίρετε.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου