menu22

Ταρτάκια με κολοκύθα και μορταδέλα

Φανταστική τάρτα που πρέπει όλοι να δοκιμάσετε.







Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 24 ταρτάκια.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτας ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
  • 1 κιλό ψίχα κίτρινης κολοκύθας
  • 200 γρ. μορταδέλα με προσούτο ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 12 λιαστές ντομάτες AMVROSIA GOURMET
  • 2 αυγά
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Φρέσκα τρυφερά σαλατικά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Ετοιμάστε πρώτα την γέμιση:
  • Κόψτε την ψίχα της κολοκύθας σε μικρούς κύβους, βάλτε τα σε ένα ταψί, ραντίστε με ελαιόλαδο και ψήστε τα στους 200ο C για 20 λεπτά.
  • Αδειάστε την ψημένη ψίχα κολοκύθας όταν ψηθεί σε ένα μπολ, αλατίστε και προσθέστε την μορταδέλα με προσούτο ψιλοκομμένη, την παρμεζάνα, τα αυγά και τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες. 
 ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
  • Κόψτε τα φύλλα της σφολιάτας σε 12 μέρη το κάθε ένα.
  • Βάλτε τα σε μία φόρμα με θήκες για μάφινς.
  • Μοιράστε την γέμιση και ψήστε τα στους 180ο C για 30 λεπτά.
  • Για περισσότερη ευκολία μπορείτε να στρώσετε κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού στις θήκες για να ξεφορμάρετε τα ταρτάκια με ευκολία.
  • Σερβίρετε με φρέσκα τρυφερά σαλατικά.


Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου