menu22

Φιλέτο κοτόπουλου με μους λιαστής και προσούτο

Μία ελαφριά συνταγή για αυτούς που προσέχουν την σιλουέτα τους.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου ΟΡΕΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΝΔΟΣ
  • 2 ασπράδια
  • 8 φέτες προσούτο FERRANO ΥΦΑΝΤΗΣ
  • 2 φωμί
  • 4 κ.σ. πατέ λιαστής τομάτας AMVROSIA GOURMET
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης SANITAS
  • Συνοδέψτε με λευκό κρασί MITOS BLUE ΑΓΓΕΛΟΥ ΡΟΥΒΑΛΗ

Για το γαρνίρισμα:
  • 500 γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας
  • Κρέμα βαλσαμικού KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 300 γρ. μπρόκολο
  • 12 σπαράγγια

Εκτέλεση
  • Κόψτε τα παραφίλετα από τα κοτόπουλα.
  • Βάλτε τα στον κάδο του πολυμίξερ και προσθέστε τα ασπράδια, το ψωμί και τον πελτέ λιαστής τομάτας. Αλατίστε και πολτοποιήστε τα.
  • Με το μαχαίρι χαράξτε τα φιλέτα από την μία πλευρά δημιουργώντας ένα άνοιγμα σαν τσέπη.
  • Μοιράστε τη μους λιαστής.
  • Αλατίστε τα φιλέτα, τυλίξτε τα με 2 φέτες προσούτο το κάθε ένα και βάλτε τα σε ένα ρηχό ταψί.
  • Ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τα στους 180ο C για 30 λεπτά.

Για την γαρνιτούρα
  • Κόψτε την ψίχα της κολοκύθας σε μικρά κομμάτια, ραντίστε τα με ελαιόλαδο και την κρέμα βαλσαμικού και ψήστε τα στους 180ο C για 20 λεπτά.
  • Αλατίστε τα μόλις ψηθούν.
  • Κόψτε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια, καθαρίστε τα κοτσανάκια από τα σπαράγγια και βράστε τα σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά.
  • Σερβίρετε τα φιλέτα του κοτόπουλου με τη ψητή κολοκύθα, το μπρόκολο και τα σπαράγγια.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου