menu22

Γιορτινό γεμιστό κοτόπουλο με γλάσο ροδιού

Μία συνταγή για το γιορτινό σας τραπέζι.







Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 ολόκληρο ορεινό κοτόπουλο Πίνδος
  • Μουστάρδα με λιγότερο αλάτι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • Κρέμα βαλσαμικού ρόδι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Πιπέρι
  • Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης SANITAS

Για τη γέμιση
  • 10 αποξηραμένα βερίκοκα
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 2 καρότα
  • 2 κλωναράκια σέλερι
  • 4 φέτες ψωμί
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης ψίχα
  • ½ κ.γ. τριμμένο καρδάμωμο
  • Συνοδέψτε με Δούρειο Ερυθρό ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΥ

Εκτέλεση
  • Ετοιμάστε τη γέμιση
  • Ψιλοκόψτε τα φιστίκια, κόψτε σε μικρότερα κομμάτια τα βερίκοκα και το ψωμί.
  • Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και σοτάρετε τα σε λίγο ελαιόλαδο με τον πολτό σκόρδου.
  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα σοταρισμένα κρεμμύδια με τα φιστίκια, τα βερίκοκα, το ψωμί, τα καρότα τριμμένα, το σέλερι ψιλοκομμένο και το καρδάμωμο τριμμένο. 
 ¤  ¤  ¤  ¤  ¤
  • Αλατοπιπερώστε και γεμίστε με το μείγμα αυτό την κοιλιά του κοτόπουλου.
  • Απλώστε με τα γάντια λίγη μουστάρδα ανάμεσα στην πέτσα και στο ψαχνό του κοτόπουλου.
  • Ραντίστε το με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε και απλώστε λίγη κρέμα βαλσαμικού επάνω στην πέτσα.
  • Βάλτε το κοτόπουλο στο ταψί και ψήστε το στους 180ο C για 1 ½ ώρα.
  • Ραντίστε το κοτόπουλο με κρέμα βαλσαμικού 2-3 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.


Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου