menu22

Ρολό σφολιάτας με μήλα

Σε ποιόν δεν αρέσει ή μηλόπιτα με φύλλο σφολιάτας ? 
Με την συνταγή αυτή το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνει φύλλο.




Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 Φύλλα σφολιάτας
  • 6 Μήλα ZAGORIN HELLAS
  • 100 γρ. Βούτυρο
  • 150 γρ. Άχνη ζάχαρη ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • 50 γρ.Κορνφλάουρ ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  •  1 κ.γ. Κανέλα ΜΠΑΧΑΡ
  • ½ κ.γ.Τζίντζερ σκόνη ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κ.γ. Εσάνς βανίλιας ΜΠΑΧΑΡ
  • 150 γρ. Καρύδια
  • Αντικολλητικό χαρτί SANITAS
  • Συνοδέψτε με εσπρέσο APFELSTRUDEL NESPRESSO

Εκτέλεση
  • Καθαρίστε τα μήλα, αφαιρέστε τα κουκούτσια και ψιλοκόψτε τα.
  • Σοτάρετε τα με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και προσθέστε την άχνη ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ, την εσάνς βανίλιας και τα καρύδια.
  • Αφήστε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετά ρίξτε το κορνφλάουρ και ανακατέψτε.
  • Ανοίξτε το ένα φύλλο σφολιάτας επάνω σε αντικολλητικό χαρτί και απλώστε την μισή ποσότητα της γέμισης κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς.
  • Τυλίξτε ρολό και βάλτε το στο ταψί.
  • Ετοιμάστε ακόμη ένα ρολό με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Χαράξτε τα ρολά με το μαχαίρι, πασπαλίστε την επιφάνεια με την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη και ψήστε στους 180ο C για 50 λεπτά.
  • Συνοδέψτε με εσπρέσο APFELSTRUDEL.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου