menu22

Zoolbia (Πέρσικοι λουκουμάδες)

Διαφορετικοί αλλά φανταστικοί λουκουμάδες που πρέπει να δοκιμάσετε.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 200 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • 250 ml. νερό
  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • ½ φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 φακελάκι (¼ γρ.) σκόνη σαφράν 
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Μεμβράνη τροφίμων SANITAS

Για το σερβίρισμα
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • ½ κ.γ.τριμμένο καρδάμωμο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 3-4 κ.σ ροδόνερο
  • Βιολογικό Μέλι Δάσους, Θυμαριού και Αγριοβοτάνων ΜΕΛΙΓΥΡΙΣ

Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ διαλύστε την μαγιά στο νερό, προσθέστε το γιαούρτι και το σαφράν και τέλος το αλεύρι.
  • Αλατίστε ελαφρά και ανακατέψτε το μείγμα.
  • Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε το να σταθεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 1 ώρα.
  • Βάλτε μετά το μείγμα σε ένα κορνέ και ρίξτε το σε μικρές ποσότητες σε καυτό λάδι, σχηματίζοντας κορδόνια ζύμης σε ελεύθερο σχήμα.
  • Τηγανίστε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσόξανθο χρώμα.
  • Σπάστε τα φιστίκια σε μικρότερα κομμάτια και ανακατέψτε με την άχνη ζάχαρη και το καρδάμωμο.
  • Ραντίστε τους λουκουμάδες με ροδόνερο, με το βιολογικό μέλι και πασπαλίστε με το μείγμα των φιστικιών.


Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου