menu22

Ιταλικά πιτάκια με σαλάμι και μοτσαρέλα

Εύκολα Ιταλικά πιτάκια στο τραπέζι σας.







Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 20 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τη ζύμη
  • 350 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 10 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κοφτό κουταλάκι άνθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Για τη γέμιση
  • 300 γρ. μοτσαρέλα
  • 150 γρ. σαλάμι αέρος με κρασί ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Για την επιφάνεια
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. βασιλικός ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κ.γ. τριμμένο πεπεροντσίνο ΜΠΑΧΑΡ
  • Αντικολλητικό χαρτί SANITAS

Εκτέλεση
  • Βάλτε στον κάδο του πολυκόπτη το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, τη παρμεζάνα, το γιαούρτι και ζυμώστε το μείγμα για λίγα λεπτά.
  • Αν κολλάει στον κάδο, προσθέστε λίγο αλεύρι.
  • Ανοίξτε την ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο με πάχος 2 εκατοστά περίπου και κόψτε την σε δίσκους με ένα κουπ-πατ (10 εκ).
  • Ανακατέψτε τη μοτσαρέλα με το σαλάμι και βάλτε λίγη γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου.
  • Αλείψτε τις άκρες της ζύμης με νερό, διπλώστε τον δίσκο ζύμης και πιέστε τις άκρες να κολλήσουν.
  • Βάλτε τα πιτάκια σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Χτυπήστε το αυγό με 1 κουταλιά νερό και αλείψτε με αυτό τα πιτάκια.
  • Πασπαλίστε με τον βασιλικό και το πεπεροντσίνι.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου