menu22

Ανατολίτικο κανταΐφι με κρέμα και σιρόπι

Τα λόγια είναι περιττά, απλά δοκιμάστε το.







Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 500 γρ κανταΐφι
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 50 γρ . ανάλατα φιστίκια Αιγίνης ψίχα

Για την κρέμα
  • 400 ml. κρέμα γάλακτος
  • 3 φέτες ψωμί τοστ τριμμένες
  • 1 κ.σ ανθόνερο ή ροδόνερο

Για το σιρόπι
  • 500 γρ ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • 1 κ.σ. ανθόνερο

Εκτέλεση
  • Ανοίξτε το κανταΐφι με τα χέρια σας για να αφρατέψει. Μοιράστε το σε δύο ποσότητες. Απλώστε κάθε ποσότητα σε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 20 εκ. περίπου. 
  • Περιχύστε με το λιωμένο βούτυρο και ψήστε το κανταΐφι στους 180ο C για 35 λεπτά.

Ετοιμάστε το σιρόπι
  • Βάλτε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά.
  • Προσθέστε το ανθόνερο αφού κατεβάσετε από την εστία.
  • Κρατήστε 3 κουταλιές από σιρόπι για να μουλιάσετε τα ψίχουλα του ψωμιού.
  • Περιχύστε με το υπόλοιπο σιρόπι το ψημένο κανταΐφι και αφήστε το να κρυώσει τελείως μέχρι να το σερβίρετε.
  • Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ανακατέψτε με το τριμμένο και μουλιασμένο ψωμί.
  • Πάρτε τον ένα δίσκο από κανταΐφι, απλώστε την κρέμα και σκεπάστε με τον άλλο δίσκο κανταϊφιού.
  • Πασπαλίστε με το φιστίκι Αιγίνης και σερβίρετε.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου