menu22

Ματσάτα με σάλτσα θαλασσινών

Η ώρα των θαλασσινών, μία συνταγή που θα σας ενθουσιάσει.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 πακέτο ατσάτα ΧΡΥΣΗ ΣΕΙΡΑ MISKO
  • 300 γρ. καλαμαράκια
  • 300 γρ. ψίχα γαρίδας
  • 500 γρ. φρέσκα μύδια
  • 2 κ.γ. πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 2 τριμμένες ντομάτες
  • 2 κ.σ. τοματοπολτός PERFETTO
  • 100 ml.  λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. ξερός βασιλικός
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  • Κόψτε τα καλαμαράκια σε πολύ λεπτές λωρίδες.
  • Σοτάρετε τα σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με τον πολτό σκόρδου σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και μετά προσθέστε τις γαρίδες.
  • Σοτάρετε για 2 λεπτά και μετά ρίξτε τα μύδια, σβήστε με το κρασί και σκεπάστε την κατσαρόλα.
  • Αφήστε για 3-4 λεπτά στη φωτιά για να ανοίξουν τα μύδια.
  • Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες και τον τοματοπολτό.
  • Βράστε τα ματσάτα σε αλατισμένο νερό στον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
  • Στραγγίστε τα και μοιράστε τα στα πιάτα.
  • Περιχύστε με την σάλτσα, προσθέστε ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου