menu22

Κέικ μήλου με σάλτσα καραμέλας

Λαχταριστό κέικ μήλου που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες :  Για 1 φόρμα 24 εκ.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 350 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • 4 μήλα ZAGORIN HELLAS
  • 250 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • Αντικολλητικό χαρτί SANITAS
  • Άχνη ζάχαρη ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ για το σερβίρισμα

Για την αλμυρή καραμέλα με μήλα
  • 2 μήλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 100 ml. κρέμα γάλακτος
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Εκτέλεση
  • Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
  • Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια.
  • Ρίξτε εναλλάξ το βούτυρο με το αλεύρι στα χτυπημένα αυγά.
  • Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα μήλα και ρίξτε τα στο μείγμα.
  • Αδειάστε το μείγμα σε μία φόρμα αφού πρώτα στρώσετε αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήστε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 50 -60 λεπτά.
  • Βγάλτε το από τον φούρνο, αφήστε το 15 λεπτά και ξεφορμάρετε το.
  • Πασπαλίστε το με άχνη ζάχαρη και συνοδέψτε με την καραμέλα.

Για την αλμυρή καραμέλα με μήλα
  • Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα μήλα.
  • Βάλτε τα με το βούτυρο και 2 κουταλιές ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό σκεύος και σοτάρετε τα για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βάλτε την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό σκεύος και αφήστε το σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε για να σχηματιστεί μία βελούδινη σάλτσα.
  • Ρίξτε στην σάλτσα καραμέλα τα μήλα και ελάχιστο ανθό αλατιού και αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά για να το σερβίρετε με το κέικ μήλου.


Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου