menu22

Κοτόπουλο με δαμάσκηνα και πόρτο

Λαχταριστή συνταγή με  κοτόπουλο που θα σας ξετρελάνει και θα γλείψετε και το πιάτο.





Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 ολόκληρο ορεινό κοτόπουλο Πίνδος
  • 500 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 2 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 200 γρ. ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 250 ml. Πόρτο
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ρόδι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 3 φύλλα δάφνης ΜΠΑΧΑΡ
  • 5 κόκκοι μπαχάρι ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 ξυλάκια κανέλας ΜΠΑΧΑΡ
  • Λίγο αλεύρι για το κοτόπουλο
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Πιπέρι
  • Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης SANITAS

Εκτέλεση
  • Κόψτε το κοτόπουλο σε μερίδες, αλατοπιπερώστε τις και πασπαλίστε τις με αλεύρι.
  • Βάλτε στην κατσαρόλα 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ρίξτε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και σοτάρετέ τα για λίγα λεπτά.
  • Βάλτε μετά τα κομμάτια του κοτόπουλου και αφήστε τα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά για να ροδίσουν.
  • Ρίξτε το πόρτο, την ζάχαρη, το μπαλσάμικο, το μπαχάρι και την κανέλα.
  • Αφήστε το φαγητό σε δυνατή φωτιά για 7-8 λεπτά και μετά ρίξτε στην κατσαρόλα 2 φλιτζάνια ζεστό νερό η ζωμό κοτόπουλου, τα δαμάσκηνα ολόκληρα, λίγο αλάτι και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.
  • Συμπληρώστε λίγο ζεστό νερό η ζωμό προς το τέλος του μαγειρέματος, αν δείτε πως το φαγητό στεγνώνει και δεν έχει σάλτσα.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου