menu22

Πικάντικες γαρίδες με κανταΐφι

Άλλη μία καταπληκτική συνταγή που θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σας από τον Βαγγέλη Δρίσκα.





Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 12 μεγάλες γαρίδες με κέλυφος
  • 200 γρ. κανταΐφι
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο.
  • 4 κ.σ. πικάντικη Σάλτσα ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Αντικολλητικό χαρτί SANITAS

Για την συνοδευτική σαλάτα
  • 1 μάνγκο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με λεμόνι και πορτοκάλι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • Αντικολλητικό χαρτί SANITAS
  • Συνοδέψτε με λευκό κρασί Μοσχάτο Ψηλές Κορφές ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

Εκτέλεση
  • Καθαρίστε τις γαρίδες από το κέλυφος τους και αλείψτε τες με την πικάντικη σάλτσα.
  • Ανοίξτε το καταΐφι στον πάγκο εργασίας, πάρτε μία μικρή ποσότητα και τυλίξτε με αυτό μία γαρίδα.
  • Τυλίξτε όλες τις γαρίδες και βάλτε τες με την σειρά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Περιχύστε τις γαρίδες και το κανταΐφι με το λιωμένο βούτυρο και ψήστε τες για 10 λεπτά στους 180οC στο θερμογκρίλ.
  • Ψιλοκόψτε το μάνγκο και την πιπεριά.
  • Ανακατέψτε με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο ανθό αλατιού, την κρέμα βαλσαμικού, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ.
  • Σερβίρετε τις γαρίδες με την σαλάτα μάνγκο και με τρυφερά σαλατικά (σπανάκι, ή ρόκα ή βαλεριάνα).

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου