menu22

Σούπα με ανάμεικτα όσπρια και χοιρομέρι

Μία διαφορετική σούπα που θα σας ξετρελάνει.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. ανάμεικτα όσπρια (φακές, φασόλια, φάβα)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 2 καρότα
  • 2 κλωναράκια σέλερι
  • 200 γρ. χοιρομέρι ωρίμανσης με μυρωδικά ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • Πουλ πιπέρ ΜΠΑΧΑΡ
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο AGRA
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες πικάντικος με πιπεριές ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Κρουτόν από χωριάτικο ψωμί με πιπέρι καγιέν για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα καρότα, τα πράσα και το σέλερι.
  • Προσθέστε τα όσπρια και 1,5 λίτρο νερό και βράστε τα σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.
  • Μετά προσθέστε το σπανάκι, αλατίστε, και συνεχίστε το μαγείρεμα για 15 λεπτά.
  • Παράλληλα ψιλοκόψτε το χοιρομέρι και σοτάρετε το χωρίς να προσθέσετε λιπαρή ουσία, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  • Σερβίρετε τη σούπα με πιπέρι καγιέν, το ψητό χοιρομέρι και κρουτόν.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου