menu22

Το πιο εύκολο ψωμί ολικής άλεσης

Φτιάξτε ψωμί ολικής άλεσης με την συνταγή του Βαγγέλη Δρίσκα.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 2 καρβελάκια.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαoύρτι
  • 600 ml. νερό
  • 150 γρ. μείγμα σπόρων (κολοκυθόσπορος, ηλιόσπορος, λιναρόσπορος)
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης & αντικολλητικό χαρτί SANITAS

Εκτέλεση
  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ το νερό με το γιαούρτι, το μέλι, την μαγειρική σόδα και ένα κοφτό κουταλάκι ανθό αλατιού τριμμένο.
  • Προσθέστε το αλεύρι ολικής και τους σπόρους (κρατήστε 1-2 κουταλιές για την επιφάνεια του ψωμιού).
  • Ζυμώστε το μείγμα και αν χρειαστεί, βρέξτε τα χέρια σας με λίγο ελαιόλαδο για να ζυμώσετε με ευκολία.
  • Σχηματίστε ένα καρβέλι και ακουμπήστε το επάνω σε αντικολλητικό χαρτί, σε ένα ταψί.
  • Αλείψτε την επιφάνεια με νερό και πασπαλίστε με τους σπόρους που κρατήσατε.
  • Ψήστε στους 180οC για 25-30 λεπτά.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου