menu22

Λουκουμαδάκια πάριζας με σαλάτα σπανάκι

Μοναδικά λουλουμαδάκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 150 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • 150 ml. κρύα μπίρα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. ψιλοκομμένη ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΑΡΙΖΑ ΥΦΑΝΤΗΣ
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • 300 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 12 ραπανάκια
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Μεμβράνη τροφίμων SANITAS

Εκτέλεση
  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, την μπίρα, το μπέικιν, σκεπάστε με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο.
  • Ζεστάνετε το λάδι, ρίξτε κουταλιές από το μείγμα (όπως κάνετε τους λουκουμάδες) και αφήστε να ροδίσουν.
  • Βγάλτε τα λουκουμαδάκια με τρυπητή κουτάλα και αφήστε τα να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.
  • Τρίψτε τα ραπανάκια στον πολυκόπτη.
  • Προσθέστε τη κρέμα βαλσαμικού, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο και πολτοποιήστε το μείγμα.
  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ το σπανάκι και τα ραπανάκια με το ντρέσινγκ και λίγο ανθό αλατιού.
  • Σερβίρετε τα λουκουμαδάκια με την σαλάτα.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου