menu22

Χυλοπίτες με μοσχαράκι, πιπεριές και γιαούρτι

Μία λαχταριστή συνταγή που πρέπει όλοι να δοκιμάσουν.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 πακέτα χυλοπίτα με κατσικίσιο γάλα και αυγά DOLOPIA
  • 600 γρ.μοσχαρίσιο κρέας (ελιά, σπάλα ή χτένι) 
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 4 χρωματιστές πιπεριές
  • 3 κ.γ καπνιστή πάπρικα ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κ.σ. μαραθόσπορος ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κ.γ. σπόρους κύμινου ΜΠΑΧΑΡ
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 
  • 1 κ.σ. κορνφλάουρ ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Κόψτε σε μικρά κομμάτια το κρέας.
  • Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες και το κρέας.
  • Προσθέστε τα μπαχαρικά, και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
  • Μετά ρίξτε τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες και τον πολτό σκόρδου.
  • Μετά από 2 λεπτά προσθέστε μισό λίτρο νερό, αλατίστε και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.
  • Στο ενδιάμεσο προσθέστε λίγο ζεστό νερό αν δείτε πως στεγνώνει το φαγητό.
  • Όταν μαγειρευτεί το κρέας, διαλύστε το κορνφλάουρ στο γιαούρτι και ρίξτε το στο φαγητό.
  • Προσθέστε και τον μαϊντανό, ανακατέψτε και αφήστε για 1-2 λεπτά στην φωτιά.
  • Βράστε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τες.
  • Όσο είναι ζεστές, ραντίστε τες με ελαιόλαδο, μοιράστε τες στα πιάτα και μοιράστε την σάλτσα με το κρέας και τις πιπεριές.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου