menu22

Τσηζκέικ φούρνου με ανθότυρο, πορτοκάλι και σταφίδες

Ένα διαφορετικό Cheesecake που θα σας ξετρελάνει.







Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για μία φόρμα 24 εκ.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
Για τη βάση
  • 300 γρ. μπισκότα digestive
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για τη κρέμα
  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 5 αυγά
  • 150 ml. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. αχνη ζάχαρη ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • 100 γρ. φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • 1 βανίλια σκόνη
  • Αντικολλητικό χαρτί SANITAS
Για τη συνοδευτική σάλτσα με πορτοκάλι και σταφίδες
  • 500 ml νερό
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 4 πορτοκάλια
  • 100 γρ. σταφίδες

Εκτέλεση

  • Τρίψτε τα μπισκότα στον πολυκόπτη και ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο.
  • Στρώστε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού στο εσωτερικό μίας φόρμας για κέικ με διάμετρο 24 εκ. και απλώστε το μείγμα των μπισκότων για να σχηματίσετε τη βάση.
  • Για τη κρέμα:
  • Χτυπήστε τα αυγά με το ανθότυρο , την άχνη ζάχαρη, τη φαρίνα, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος στο μίξερ.
  • Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε στους 170οC για 1 ώρα.
  • Αφήστε το να κρυώσει πριν το ξεφορμάρετε και μετά βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.
  • Διατηρείται για 4-5 ημέρες στο ψυγείο.

Για τη συνοδευτική σάλτσα με πορτοκάλι και σταφίδες

  • Καθαρίστε τα πορτοκάλια και αφαιρέστε τα κουκούτσια από την ψίχα τους.
  • Κόψτε τις φλούδες από δύο πορτοκάλια σε πολύ λεπτές λωρίδες.
  • Βάλτε την ζάχαρη με το νερό στην κατσαρόλα και βράστε τα για 5 λεπτά.
  • Ρίξτε μετά την ψίχα και τις φλούδες των πορτοκαλιών και τις σταφίδες και βράστε τα για 5 λεπτά ακόμη σε χαμηλή φωτιά.
  • Αφήστε τα να κρυώσουν και σερβίρετε τα με το τσηζκέικ.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου