menu22

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα

Λαχταριστά κεφτεδάκια για το Κυριακάτικο τραπέζι σας.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
  • 800 γρ. κιμάς κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κ.σ. πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 200 γρ. γαλέτα
  • 2 αυγά
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Λίγο αλεύρι και λάδι για τηγάνισμα
Για τη γλυκόξινη σάλτσα
  • 5 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με λεμόνι και πορτοκάλι KALAMATA PAPADIMITRIOY
  • 2 κ,σ. σόγια σος
  • 1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ.
Για το συνοδευτικό ντιπ
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 50 γρ. blue cheese
  • 2 αγγουράκια τουρσί
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια

Εκτέλεση

  • Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, τη γαλέτα, το κρεμμύδι, τον πολτό σκόρδου, τα αυγά και τη γαλέτα.
  • Αλατίστε και ζυμώστε το μείγμα.
  • Πλάστε κεφτεδάκια και αλευρώστε τα ελαφρά.
  • Τηγανίστε τα σε καυτό λάδι, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσόξανθο χρώμα.
  • Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι την κρέμα βαλσαμικού με τη σόγια σος και το τζίντζερ.
  • Αφήστε τα 1-2 λεπτά στην εστία και ρίξτε τα κεφτεδάκια.
  • Ανακατέψτε προσεκτικά για να καλυφθούν με τη σάλτσα.
  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά για το συνοδευτικό ντιπ.
  • Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με το ντιπ και προαιρετικά, με τορτίγιες κομμένες σε μικρά κομμάτια και ελαφρά ψημένες.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου