menu22

Τεμπούρα γαύρου με τσίπουρο

Λαχταριστός γαύρος για το τσιπουράκι σας.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. γαύρος.
  • 150 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
  • 100 γρ. κορνφλάουρ
  • 125 ml. ανθρακούχο νερό
  • 100 ml. τσίπουρο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες
  • Λάδι για τηγάνισμα

Για την συνοδευτική σάλτσα
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 3 κ.σ. αρωματική σάλτσα
  • 1 κ.σ. τοματοπολτός

Εκτέλεση
  • Αδειάστε σε ένα μπολ το ανθρακούχο νερό και το τσίπουρο και ρίξτε το αλεύρι, το κορνφλάουρ και λίγο αλάτι.
  • Ανακατέψτε για να σχηματιστεί παχύρευστος χυλός.
  • Περάστε τον γαύρο από τον χυλό και τηγανίστε σε καυτό λάδι.
  • Τηγανίστε για 2-3 λεπτά, και βγάλτε τον σε απορροφητικό χαρτί.
  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την συνοδευτική σάλτσα την σάλτσα και σερβίρετε με τον τηγανητό γαύρο.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου