menu22

Καλτσόνε με κιμά και λαχανικά

Μοναδικά καλτσόνε που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 3 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τη ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι ΧΡΥΣΟ ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • 300 ml. νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Αντικολλητικό χαρτί SANITAS

Για τη γέμιση
  • 1 πακέτο λαχανικά για σούπα ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
  • 400 γρ. κιμάς
  • 2 κ.σ. τοματοπολτό PERFETTO
  • 300 γρ. μοτσαρέλα 
  • 150 γρ. πεκορίνο

Εκτέλεση
  • Ζυμώστε το αλεύρι με το νερό, τη μαγιά, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλάκια ανθό αλατιού και αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  • Μετά χωρίστε την σε 3 μέρη και ανοίξτε την με τον πλάστη σε δίσκους με διάμετρο 25 εκατοστά.
  • Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τον κιμά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να σπάσουν οι σβόλοι του.
  • Προσθέστε τα λαχανικά για σούπα, 250ml νερό και τον τοματοπολτό, αλατίστε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά μέχρι να στεγνώσει το μείγμα.
  • Αφήστε το να κρυώσει πριν το βάλετε στα καλτσόνε και μετά προσθέστε την μοτσαρέλα και το πεκορίνο τριμμένα και ανακατέψτε.
  • Μοιράστε το μείγμα του κιμά με τα λαχανικά στους τρείς δίσκους ζύμης.
  • Διπλώστε και πατήστε τις άκρες για να κλείσουν καλά.
  • Βάλτε τα καλτσόνε σε ένα ταψί, επάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα στους 180οC για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσόξανθο χρώμα.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου