menu22

Χούμους με ψητά ντοματίνια και ρόκα

Ένα λαχταριστό πιάτο στο τραπέζι σας.







Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 πακέτο ρεβίθια ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
  • 1 κ.σ. κύμινο ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κ.γ. κόλιαντρος ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 κ.σ. πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ταχίνι
  • 50 ml. χυμός λεμονιού 
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 300 γρ. τομάτα baby LUCIAS FARM
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • Κρέμα βαλσαμικού KALAMATA PAPADIMITRIOU

Για το σερβίρισμα
  • 1 ματσάκι τρυφερή ρόκα
  • Φρέσκος δυόσμος
  • Αραβικές πίτες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Βράστε τα ρεβίθια για 45 λεπτά και στραγγίστε τα.
  • Κρατήστε ένα φλιτζάνι και βάλτε τα υπόλοιπα στο πολυμίξερ και προσθέστε το ταχίνι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τον πολτό σκόρδου, τον κόλιαντρο και το κύμινο. Αλατίστε και πολτοποιήστε το μείγμα.
  • Ραντίστε τις τομάτες με λίγο ελαιόλαδο, και σοτάρετε τες με λίγο πολτό σκόρδου, την καστανή ζάχαρη και λίγο αλάτι για 5 λεπτά σε δυνατή ένταση.
  • Σερβίρετε το χούμους στο πιάτο με τις ψητές τομάτες και την τρυφερή ρόκα, ρίξτε φύλλα φρέσκου δυόσμου και ραντίστε με κρέμα βαλσαμικού.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου