menu22

Αρνίσια παϊδάκια με σκόρδο και ρίγανη

Αρνίσια παϊδάκια, λαχταριστή πρόταση για το εορταστικό σας τραπέζι.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.




Υλικά
  • 1,5 κιλό αρνίσια παϊδάκια
  • 4 κ.σ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ.
  • Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
  • 125 ml. ελαιόλαδο.
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης 
  • 2 κ.σ. μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι KALAMATA PAPADIMITRIOU.
Για τη γαρνιτούρα με κολοκυθάκια και πιπεριές
  • 8 κολοκυθάκια
  • 4 χρωματιστές πιπεριές
  • 2 κρεμμύδια
  • Ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι βερμούτ 
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες
  • Φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Ετοιμάστε μαρινάδα με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τον πολτό σκόρδου.
  • Μαρινάρετε τα παϊδάκια και ψήστε τα στο γκριλ στους 200οC για 30 λεπτά.
  • Γαρνίρετε με κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης.

Για τη γαρνιτούρα με κολοκυθάκια και πιπεριές
  • Κόψτε τα λαχανικά σε ισομεγέθη κομμάτια.
  • Σοτάρετε τα σε λίγο ελαιόλαδο σταδιακά, ξεκινώντας από τα κρεμμύδια, μετά τις πιπεριές και τέλος τα κολοκυθάκια.
  • Όταν μαλακώσουν σβήστε με το βερμούτ, αλατίστε, πασπαλίστε με την φρέσκια ρίγανη και σερβίρετε.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου