menu22

Εκμέκ κανταΐφι με καραμελωμένο γάλα

Μοναδικό εκμέκ που δεν περιγράφετε με λόγια.






Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 300 γρ. κανταΐφι.
  • 150 γρ. βούτυρο.
Για το σιρόπι
  • 400 ml Νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 Ξύλα κανέλας ΜΠΑΧΑΡ

Για τη κρέμα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα ROYAL
Για το σερβίρισμα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 50 γρ.καρύδια.
  • 2 κ.σ. αχνη ζάχαρη ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • 1 κ.γ. κανέλα ΜΠΑΧΑΡ

Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη βάση για το εκμέκ
  • Ανοίξτε το κανταΐφι, απλώστε το σε ένα ταψί, περιχύστε το με το λιωμένο βούτυρο και ψήστε το στους 180οC για 30 λεπτά.

Ετοιμάστε το σιρόπι:
  • Βάλτε την ζάχαρη με το νερό και το ξύλο κανέλας σε μία μικρή κατσαρόλα και βράστε τα για 8 λεπτά.
¤ ¤ ¤ ¤
  • Όταν ψηθεί το κανταΐφι, περιχύστε το με το σιρόπι.
  • Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και μετά ρίξτε το καραμελωμένο γάλα και συνεχίστε το χτύπημα για λίγα λεπτά.
  • Μοιράστε το σιροπιασμένο κανταΐφι σε 8 μπολ και μετά ρίξτε τη κρέμα με το καραμελωμένο γάλα.
  • Μοιράστε με ένα κορνέ τη σαντιγί στα μπολ.
  • Ανακατέψτε την καρυδόψιχα με την άχνη ζάχαρη και τη κανέλα και πασπαλίστε το γλυκό.
  • Αφήστε στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν σερβίρετε.


Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου