menu22

Ντιπ φούρνου με τυριά και ψητό χοιρομέρι

Μοναδική πρόταση για το τραπέζι σας.







Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 250 γρ. ψητό χοιρομέρι ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • 250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη.
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα με 4% λιπαρά ROYAL
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 10 λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κ.γ. καυτερό μπούκοβο ΜΠΑΧΑΡ

Για το σκορδόψωμο
  • 1 φραντζόλα ψωμί
  • 1 βαζάκι πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα.
  • Αντικολλητικό χαρτί SANITAS
  • Ντοματίνια και τρυφερή ρόκα για το σερβίρισμα


Εκτέλεση
  • Βάλτε στο πολυμίξερ την μοτσαρέλα, το φρέσκο τυρί κρέμα, το ανθότυρο, τις λιαστές ντομάτες, την ρίγανη και το μπούκοβο και πολτοποιήστε τα.
  • Κόψτε το ψητό χοιρομέρι σε μικρότερα κομμάτια.
  • Ανακατέψτε την μισή ποσότητα με το μείγμα τυριών.
  • Αδειάστε το μείγμα των τυριών σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίστε με το υπόλοιπο ψητό χοιρομέρι.
  • Αφήστε στον φούρνο στους 180οC για 15 λεπτά.
  • Κόψτε τη φραντζόλα σε φέτες και αλείψτε τες με τον πολτό σκόρδου.
  • Στρώστε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού σε ένα ταψί και βάλτε τις φέτες του ψωμιού με τη σειρά.
  • Πασπαλίστε με τη παρμεζάνα και ψήστε στους 180οC για 10 λεπτά.
  • Σερβίρετε το σκορδόψωμο με το ντιπ πίτσας, με ντοματίνια και με τρυφερή ρόκα.

Πηγή - MasterClass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου